Торты на заказ недорого


Хочу порекомендувати Вам торты на заказ недорого

торт
Особисто я торти їм рідко, але влучно, іноді люблю поласувати шматочком, тому питання як вибрати торт смачний і менш калорійний хвилює мене постійно.З етимології слово «торт» походить від латинського «tōrta», що в перекладі звучить як круглий хліб. Сьогодні торт – це улюблений багатьма десерт, який є різновидом пирога і в складі якого можна зустріти просочені джемом або кремом коржі, прикрашені зверху фруктами, глазур’ю або кремом. Звучить дуже смачно, навіть апетит прокинувся!

Як вибрати якісний торт
У процесі приготування тортів кожна господиня підключає власну фантазію, тому практично у кожної є свій фірмовий рецепт, однак, незважаючи на таку різноманітність, усі ці кондитерські шедеври можна умовно розбити на п’ять великих груп.

1. Торти, а швидше пироги, які випікаються цілком. Такі кулінарні вироби готуються на основі куличного або дріжджового тіста, приправляється горіхами, медом, джемом або варенням і практично ніколи не прикрашаються. В принципі, це звичайний, я б навіть сказала, «щоденний» варіант, який не потребує багато часу і готується досить швидко.

2. Торти італійського типу. Такий вигляд – це своєрідний «лего-конструктор», тому що всі його частини, бічна, верхня і нижня, випікаються не разом, а окремо і вже тільки після охолодження наповнюються начинкою і декоруються.

3. Збірні торти. Тут взагалі все дуже складно: мало того, що тортик – «конструктор», так ще й коржі випікаються з різних видів тіста, наносяться різні прошарки (варення, крем, мармелад), а верхній корж особливо ретельно декорується. У цій великій групі можна виділити ще кілька підгруп:

а) французькі. Для їх приготування використовують попередньо просочені коньячним або ромовим сиропом бісквітні коржі, на які потім наноситься крем з додаванням мигдалю, горіхів, кави або какао. У деяких випадках, поряд з бісквітними коржами використовується листкове тісто, однак для його просочення готується більш рідкий крем, тому перед вживанням такого десерту варто пару годин постояти в холодильнику;

б) віденські. Технологія приготування радикально не відрізняється від французьких, однак використовується дріжджове віденське тісто і особлива просочення на основі молочно-шоколадною (молочно-кавової) суміші або «міксу» яєчних кремів та збитих вершків;

в) пісочний. Найчастіше при їх випіканні кондитери використовують фруктово-ягідну або мармеладну прошарок, а коржі не просочують;

г) вафельні. Тут вже з назви зрозуміло, що основою такої солодощі є вафлі, між якими присутній густа шоколадна або кавова прошарок.

дизайнерський смачний торт
4. Сирні торти. Процес їх приготування зводиться до взбиванню сирно-борошняної маси і покриття її глазур’ю, часто білкової.

5.«Рідкі» торти. Мабуть, вони найбільш прості у приготуванні, а тому доступні навіть для самої зайнятої господині. Процес їх приготування досить простий: в обрану ємність укладається бісквітне тісто, на яке кладуть шматочки печива або іншої начинки, заливають всю цю смакоту олійно-яєчним кремом, рідким мармеладом і коньячним сиропом, після чого зверху накривають ще одним бісквітним коржем і ставлять у холодильник на певний час (в ідеалі це добу).

Як вибрати торт корисний для здоров’я – це швидше філософське питання, адже самим смачним і корисним буде лише торт приготований власноруч. Ось, наприклад, я впевнена, що кожен рано чи пізно замислюється над «довговічністю» тортів, адже іноді їх терміни зберігання просто зашкалюють! Та й форма разом з кольором тримаються на подив довго… Секрет простий: добавки, ароматизатори, стабілізатори та інші принади хімічної промисловості.

Так, идрогенизированные рослинні жири використовуються для перетворення натурального рослинного масла в рослинний жир, який ну вже ніяким боком для нас не корисний, а його граничне вміст у продукті не повинна перевищувати 8%. Барвники (Е100-Е180) – теж хімія, хоч і не завжди шкідлива, з повним переліком барвників і їх впливом на організм людини ви можете ознайомитися тут. Консерванти (Е200–Е297) не дають продукт швидко псується, і тому активно використовуються в харчовій промисловості, як і всі речовини бувають шкідливими і корисними. Наприклад, Е202 (сорбат калію) допомагає відновити мікрофлору шлунка і побороти бактерії. Зі стабілізаторами і емульгаторами (Е400–Е496) справи аналогічно.

Так що з складом варто бути обережніше і уважно її вивчати, віддаючи перевагу натуральним елементів.

А зараз, «під завісу» коротко, але про головне. Чи знаєте ви що:

Термін придатності якісного, а не нашпигованого хімією торта не може перевищувати дві доби.

Краще віддати перевагу торту, у складі якого натуральні інгредієнти – яйця, а не яєчний порошок, вершкове масло, а не маргарин, натуральний йогурт, а не його сухий аналог.

Занадто «картинний» торт з яскравим забарвленням повинен насторожити, адже це лише свідчить про достаток барвників.

Якщо декор торта дуже громіздкою, то і сам торт явно повітряним не буде, а виробник стовідсотково переборщив з борошном.

Якщо ви дбаєте про свою фігуру, то краще придбати торт з меншою кількістю коржів, в ньому явно буде менше тесту, а значить і менше калорій.

Як вибрати торт і не помилитися з вибором питання не просте, так і виробники явно не прагнуть відповісти на нього на користь споживача, тому нам залишається лише бути уважними і не купувати незрозуміло що!